اصل سند:
با نظر پزشکان و استادان و متخصصان
برای طبقه بندی داروها حزب باید تصمیم بگیرد
اعمال روش تازه وزارت بهداری و بهزیستی در مورد طبقه بندی داروها اخیرا موجب بحث های گوناگونی از طرف پزشکان، دارو سازان،بیماران و طبقات مختلف مردم شده است.
با تعریفی که سازمان بهداشت جهانی از دارو کرده است کلیه داروهایی که در فارما کوچه های معتبر جهانی ثبت شده اگر به جا و درست مصرف شود اثر قاطع دارد بنایراین طقه بندی آن با عناوین حیاتی ضروری لوکس و بی فایده با روش های علمی روز تطبیق نمی کند.
از لحاظ قانون و مقررات چاری نیز کلیه داروهای موجود در بازار ایران به اتناد ماده 14 قانون مربوط به مقرران پزکی و دارویی مصوبه 29 خرداد 2434 دارای پروانه ورود و یا ساخت معتبر و با اعتبار سه ساله است و پروانه های صادره نیز به استناد ماده 20 همین قانون و به موجب رای کمیسیون های قانونی ساخت و و ورود دارو صادر شده است که صد البته اعضا ضوابط قانونی انتخاب شده اند. اعضای کمیسیون ورود دارو عباتند از استاد درمان شناسی دانشکده پزشکی، نماینده وزارت بازرگانی، مدیر کل خدمات درمانی، رئیس اداره تنظیم امور پزشکی، داروساز ازاد، مدیر عامل بنگاه کل این کمیسیون ها نیز با رعایت دارویی و اعضا کمیسیون ساخت ارو متشکل شده از:
استاد درمان شناسی دانشکده پزشکی داروسازی، استاد روانشناسی دانشکده داروسازی، رئیس اداره تنظیم امور پزشکی، نماینده وزارت بازرگانی مدیر عامل بنگاه داروئی و دارو ساز آزاد که ریاست هر دو کمیسیون طبق قانون بر عهده یکی از معاونان وزارت بهداری و بهزیستی است.
چون ارزش های داروئی نیاز به پژوهش علمی دارد لذت پیشنهاد می کنم این مسئله مهم را حزب رستاخیز ملت ایران با مدد استادان دانشگاه و نمایندگان داروسازان و مردم عمیقا مورد بررسی قرار دهد تا بتوان با انتخاب روش های اصولی مبتنی بر معیارهای منطقی و جهانی و علمی به این مشکل همه گیر در جهت حفظ منافع مردم و کشور خاتمه داد.
علی اصغر حاجی سید-دکتر داروساز
منبع سند: روزنامه اطلاعات، ش15434، 18 مهر 1356، ص9